Småstadsträff i Norberg 9 - 11 juni 2017
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här. 
 


Kl 17 på fredagseftermiddagen slog Bertil och Åsa upp portarna för årets första träff i Norberg. Vi blev varmt välkomnade och det var verkligen roligt att träffa alla, både tidigare deltagare och nytillkomna. Ganska snart kom grillarna fram och det dukades långbord. Vi åt tillsammans och hade trevligt fram till midnatt. Kvällen var ljummen och med rätt dryck fick man även lite värme inombords.

Lördagen bjöd på både moln och återkommande regnskurar. Vi började med en stadsvandring där guiden Lars-Erik från Norbergs kommun berättade om Norbergs historia med gruvbrev, Engelbrekt och järnets historia från 1000-talet.

Därefter köade vi i närmare 45 minuter för att kunna fika på det nyöppnade Elsa Anderssons konditori. Det var en härlig upplevelse. För två år sedan när vi var i Norberg och hade sett fram emot att fika där så brändes det fina gamla konditoriet ner. Nu är det återuppbyggt, på fyra månader.

Därefter tog Mölkkyturneringen vid och det var grabbarna som var minst ”skakerhänta” och vann.

Bernt hade som vanligt fixat med en tipspromenad, denna gång på temat rosor, det visade sig ha ett brett spektra. Vinnare korades och vi förlorare fick inse att vår kompetens i denna fråga inte riktigt räckte. Alla fick dock priser. Säga vad man vill om Bernt, men han kan få alla att känna sig nöjda. Självklart med support från sin livskamrat Gunilla.

En pilsner inmundigades och sedan kom grillarna fram och långbordet dukades. Nu var vädret inte riktigt med oss så vi fick splitta långbordet och sitta under några markiser. Bra med de som har stora markiser där många ryms inunder. Denna kväll blev lite tidigare än gårdagen, men vädret kan man ju inte göra så mycket åt.

Söndagsmorgonen bjöd dock på sol. Vi umgicks innan det var dags för avfärd. Vi var några bilar som styrde mot Krylbo och 56:ans café. Tänk, 46 kr för en fika och en räkmacka. Det finns fik som inte rånar en när man skall betala. Dit åker vi gärna tillbaka.

Vi vill framföra allas vårt stora tack till Bertil och Åsa för en trevlig och lyckad träff.

 

Lasse och Anki