Nya Lapphyttan, Norberg 2015 08 28 - 30
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.
 
 Väl hemkommen efter en härlig träff i Norberg känner man sig nervarvad och i en skön lugn sinnesstämning. Att åka på träff är något speciellt, och att komma hem från en lyckad träff är också speciellt. Man har många fina minnen.

Bertil hade tänkt ordna träffen i Säter men det var med ganska kort varsel. Planerna gick inte i lås. Norberg valdes i stället. Vi har varit där tidigare, men Norberg är ju en sådan trevlig ort så dit åker man gärna igen.

Denna gången kunde vi konstatera att Norbergs fina klenod, Elsa Anderssons konditori hade eldhärjats. Vi hittade dock ett bra alternativ vid torget, i väntan på att konditoriet byggs upp igen. Det besökte vi både fredagen och lördagen.

Det blev en lite mindre träff, endast sju bilar. Men det var ganska lagom, så här sista helgen i augusti.

På fredagen dök alla upp på eftermiddagen. Middag med långbord är alltid trevligt. Henry bidrog med dragspelsmusik på kvällskvisten och stämningen stod högt i tak.

Lördagen bjöd på fint väder. Vi var några som cyklade runt sjön, tittade på blå grottan och andra fina gruvminnen. Därefter fika vid torget. Sedan guidade Ulf Öhman från kommunen oss vid nya Lapphyttan. Det var många år sedan Ulf guidade oss förra gången och det kändes som helt nytt denna gång. Det har kompletterats med nya händelser som Ulf vävde in i den nya guidningen. Norberg har verkligen en intressant historia.

Efter guidningen blev det spel med Mölkky, ett trevligt spel med träklossar liknande de som finns i kubbspelet, men Mölkkys är numrerade. Vinnare utsågs och priser delades ut. Därefter ordnade Bernt och Gunilla en trevlig tipspromenad på temat växtriket. Även här fick vinnarna priser.

Lördagskvällen kom och grillningen är numera obligatorisk, liksom långbordet och den trevliga stämningen. Ett härligt umgänge.

Det är sköna nätter i Norberg. Helt tyst. Tänk att vakna till tystnaden. En ro för själen som någon uttryckte det. När söndagen infann sig är det bara att konstatera att träffen är slut och alla åker hem till sig. Men minnena finns kvar och den härliga träffstämningen.

Jag vill rikta mitt och de andra deltagarna stora tack till Bertil och Åsa som ordnade denna trevliga träff. Vi ser fram emot 2016 och nya träffar.

 

Lasse