Spökträffen på Engsö augusti 2014
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.

 
 Tror Du på spöken? Eller kallar dem änglar? Oavsett vilket så arrangerade Åsa och Bertil en träff vid Engsö Slott med temat Spökvandring.

Vi var ett femtontal bilar som besökte träffen. Alla lika nyfikna på vad vi skulle få se och uppleva. Ingen trodde väl innan på riktiga spöken. Men nog har vi hört talas om hur det spökar i prästgården i Borgvattnet i Jämtland eller det där obehagliga rummet i Hässelby slott väster om Stockholm. Vad skulle vi få uppleva? Är Engsö slott en hemvist för andar och väsen eller vad vi skall kalla det? Ingen visste vad vi skulle få uppleva. Spänningen ökade ju närmare slottet vi kom.

Som vanligt var det inkörning till träffen på fredagseftermiddagen och Åsa och Bertil välkomnade oss som de brukar göra vid de träffar de arrangerar. Fredagskvällen bjöd på det vanliga, middag tillsammans och umgänge, allt i bästa Husbilsträffsstil. Det märktes att sommarens värmebölja släppt taget, för kvällarna börjar bli lite svalare. Men det är ganska skönt jämfört med den över 30-gradiga värmen vi hade dagtid under juli och början på augusti.

Umgänget pågick långt in på kvällen innan det var dags att krypa in i bilarnas sovutrymmen.

Lördagen var dagen vi gjorde mest ingenting planerat. Vi kunde bese slottet från utsidan och den vackra slottskyrkan inifrån. Några valde att cykla de drygt tre kilometerna ner till södra Ängsön för att botanisera runt i det fina naturreservatet. Annars var det som vanligt, vi bytte restips, beskrev nya upplevelser och njöt av den fina augustidagen.

Kvällen kom. Vi började med en lite tidigare middag för att sedan kunna gå på spökvandringen. Tyvärr öppnade sig himlen riktigt ordentligt så det blev till att plocka ihop alla middagsdetaljer och flytta in i husbilarna. Lite vatten skadar ju inte men det var tråkigt att inte kunna äta tillsammans.

Något senare var det dags. Det var nu det gällde. Saga eller verklighet. Nog var det en och annan som var lite tveksam. Vi blev väl mottagna i slottet. Slottsinteriören kändes lite spöklik redan när vi kom. Vi fick verkligen uppleva något annorlunda. Än idag kommer vi att fråga oss, var det verkligt eller var det arrangerat av slottet?

Det är säkert ingen som vill erkänna det, men det var flera som hade lite svårt att somna senare på kvällen. Trots några glas rött. Men då hade de ju lyckats skapa det vi var ute efter, att uppleva det okända.

Söndagen är som vanligt hemresans dag. Men innan vi åkte han vi ta en fika i slottet och titta på alla vackra rum i dagsljus.

Detta var sista sommarträffen för 2014 som Husbilsträffen arrangerade. Tänk, under tolv säsonger har Husbilsträffen arrangerat träffar. Vi som varit med har fått uppleva mycket. Men inget så spöklikt som på denna träff.

Vi vill alla framföra ett varmt tack till Åsa och Bertil för att de anordnade denna trevliga träff. Vi tackar också den spöklika personalen på slottet. Skrev jag personalen…?,hmm, kanske skulle skrivit spökena i stället?

 

Nedtecknat av spökskrivaren Lasse