Kräftskiva i Mellösa augusti 2014
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.


 
  Det är tredje året i rad vi är på kräftskiva i Mellösa hos Lisa och Hans. Då kan man väl nästan säga att det är en tradition?

Denna gång åt vi kräftorna redan på fredagen och det var en härlig stämning. Eftersom vi satt ute i den tropiska natten kan man väl inte säga att stämningen stod högt i tak? Frampå småtimmarna var det dags att inta horisontalläge.

Lördagsförmiddagen blev det frukost i mindre grupper och frampå dan var det flera som drog sig ner mot de centrala delarna av Mellösa för att fika och ta en macka eller att lyssna på musiken som framfördes vid hembygdsgården i parken utanför. Andra tog en cykeltur till Harpsund och ett härligt dopp i någon av sjöarna. Några satt lugnt kvar vid bilarna och njöt av vädret.

Kl 16.30 var det dags för På Spåretfrågor. Lisa höll i frågestunden och vi delades upp i fyra grupper. Två grupper kom på delad förstaplats och de två andra grupperna kom på delad sistaplats. Vi hade både roligt och trevligt med att diskutera vilket svar som kunde varar det rätta.

Sen kom grillarna fram och vi åt en god middag. Alla njöt och hade trevligt. Efter middagen fick vi besök av lite smådjur från Mellösa. Gräshoppan landade på lådvinet och betraktade oss medan vi fick fota den. Därefter kom två getingar och såg ut som de hade en häftig kärleksakt. Det hade ingen upplevt tidigare. Trots alla blixtar fortsatte de. Gissar att honan blev himla nöjd med stunden, hon sa säkert till hanen att det var första gången han fick det att blixtra för ögonen på henne.

Vi gick och la oss ungefär vid midnatt och sedan öppnade sig himlen och gav ett härligt nattligt sommarregn.

På söndagsmorgonen var det dags att ta farväl. Allihop tackar Lisa och Hans för att vi återigen fick ha en härlig helg med kräftskiva på deras gård i Mellösa.

Tack Lisa och Hans

Lasse