Mellösaträffen 2013
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.


 
  Måndag morgon. Tillbaka på jobbet. Känns tungt. Men fördelen med måndagar är att då har nedräkningen börjat till nästa helg. Och man har färska minnen av den gångna helgen. Man kan leva länge på härliga minnen. Som när vi anlände till Mellösa i fredags och hade hela helgen framför oss. Denna helg efter första arbetsveckan. Det kändes som en del av en fortsatt semester.

Bilarna anlände och snart var vi i full styrka. Jämfört med förra året saknades det några, men flera nytillkomna ersatte deras platser. Vi dukade snabbt upp långbord och middagen påbörjades. Alla njöt i solnedgången. När solen dök bakom horisonten och mörkret anlände tändes brasan i järnställningen med ved. Eva bjöd på ett gäng tyska korvar när det var dags för nattamat. Något som uppskattades av alla.

Lördagen bjöd på fint väder och vi tog en promenad ner till de centrala delarna av Mellösa. Vi tittade på deras stora loppisar, handlade och gjorde några fynd. Därefter fikade vi/åt lunch och återvände sedan till bilarna. Lite senare var det några som cyklade ner till hembygdsgården och fikade i trädgården och njöt av musiken som spelades i ett liveframträdande.

Väl tillbaka till bilarna igen var det dags för samvaro och en pilsner. Efter ett tag kom tipspromenaden fram och det var kluriga frågor om Sörmland som Lisa och Hans tagit fram. När det var dags att utse vinnare var det två som delade första platsen med lika många poäng. Dags för utslagsfråga alltså. Här fick man ta sin respektive till hjälp. Frågan bestod i all fälla ihop ett strandtält med flera metallbågar. Ingen lyckades, men vi andra som tittade hade två jättebra spontana shower. Tänk er två amatörer som från en rätt medioker beskrivning på tyska med några bilder, skall försöka klämma ner ett tält i en minst sagt trång förpackning. Skratten från oss andra överröstade svärandet från de, som försökte lyckas med sin uppgift. Vi får väl ge Lisa och Hans första pris i hur man arrangerar roliga spontanshower.

Då ingen av tipsdeltagarna lyckades med sin utslagsuppgift fick lotten avgöra. Vi kan väl sammanfatta det hela med att Cine hon vann med slumpen och Nisse gick på pumpen. Första pris var fina ostar från Jürss Mejeri i Flen och andra pris en butelj från ett svenskt monopolföretag.

Sen dukades det upp till kräftskiva i Lisas och Hans´ lada. Precis som förra året var det fina bordsprydnader och en trevlig dukning. Vi njöt och sjöng. Efteråt samlades vi återigen vid brasan. Lisa tog fram fiolen och Nisse bidrag med sin gitarr. Brasan, sommarnatten, musiken, vad mer kan man begära av en skön augustikväll.

Söndagen är ju avresedag och många for iväg före lunch medan några valde att sova till efter lunch. Är man ledig skall man ju ta det lugnt.

Denna träff är ju den andra kräftskivan vi hade hos Lisa och Hans. Vi bokade redan in nästa års kräftskiva. Det blir 8-10/8 2014. Roligt. Ser fram emot denna träff redan.

 

Avslutningsvis vill jag och de andra som deltog på träffen framföra vårt varma tack till Lisa och Hans för att vi fick komma och för en väl genomförd träff.

Lasse