Ängelsbergsträffen 2013
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.


 
  Det är alltid roligt när man får berömma en annan människa. Ändå roligare när man får berömma flera. För beröm skall utdelas. Henry som tagit initiativ till träffen, fixat all logistik, gjort proffsiga skyltar, haft alla kontakter med markägare, fiket, restaurangen. Planerna fick ändras flera gånger innan vi fick en plats att stå på. Att fixa med en träff kan ta mer tid än man tror om det inte flyter på. Denna gång fick Henry en hel del merjobb. Men Henry fixade detta perfekt. Ett mycket stort tack Henry. Jag vill också tacka Christina och Ture som gjorde vår middag till någonting verkligt att minnas med god mat och underbar slottsmiljö.

Även under denna träff hade vi bra väder med skön augustivärme. Det kom en kort regnskur på fredag kväll, men den gick fort över. Nattens regn behövde vi inte tänka på och när skurarna upphörde på lördag morgon var det dåliga vädret bortblåst.

Vid denna träff var vi 13 bilar och 26 personer. Alla var återkommande deltagare. Allt från några som vi inte sett på flera år till några vi träffade vid kräftskivan förra veckan. Det är deltagarna som gör träffen heter det.

Träffar där vi blir serverade både lunch och middag är uppskattade. Vilken lunch. En härlig räkmacka och blåbärspaj efter denna och fika därtill. I fin gammaldags miljö. Efter lunchen besåg några Ängelsberg med hjälp av cykeln, andra med hjälp av bilen. Vi hade inte planerat in några guidade visningar utan man valde själv vad man ville göra. På eftermiddagen fixade Tobbe med klurig frågesport där det var läge att tänka till. Att Googla via telefon hjälpte inte, frågorna var sådana att det var kreativiteten som var utslagsgivande för att kunna svara.

Sen var det dags för middagen. Det blev helgens stora överraskning. Odensnäs slottsliknande miljö var fantastisk. Vi började med drink och tilltugg och vandrade runt i byggnaden och beundrade den fina miljön. Därefter var det dags att sätta sig vid det stora middagsbordet och bli serverade av Ture. Christina hade verkligen lyckats i köket med både varmrätt och efterrätt och med Tures servering i denna fina miljö blev middagen en riktig höjdpunkt som vi kommer att minnas länge. Vi funderar redan på en ny träff för att göra om upplevelsen.

Söndagen är ju träffarnas slutdag. Det är alltid vemodigt att skiljas åt. Men man får njuta av hemresan på vackra sommarvägar där man kan njuta ensam på en mindre väg i långsam takt eller välja en större med lite mer trafik och högre fart. Och man kan alltid stanna och fika eller äta på något vackert parti i landskapet eller hitta något mysigt fik.

Det finns många helger kvar att åka husbil, dock utan några planerade träffar från Husbilsträffen. Men vi har redan lagt upp träffar för 2014 på hemsidan, träffar att se fram emot under hösten och vintern.

Än en gång ett stort tack till Henry som ordnat denna fina träff.

Lasse