Husbilsträffen Avesta 31/5 - 2/6 2013
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.

 


 
 När jag visade vår hemsida med alla träffberättelser för en bekant nyligen var den spontana kommentaren orkar man läsa all text om en träff? Det kanske man inte gör? Jag får korta ner texterna lite. Samtidigt är det ju ett minne över en trevlig träff.

Bertil, Åsa och Filip var de som ordnade denna träff. Som vanligt var den väldigt lyckad. Och vi hade tur med vädret förutom några regnstänk på lördagskvällen.

Vi träffades på fredagskvällen och blev väl mottagna. Grillarna var redan tända när vi körde in på parkeringen bredvid Verket i Avesta. Det var bara att ta ut maten och sätta sig vid långbordet. Synen av vägen i vindrutan förvandlades snabbt till synen av långbordet. Och en härlig stämning förstås. Det var en ljum sommarkväll och denna njöt vi av.

Lördagsmorgonen började med frukost i det fria och sedan var det dags att besöka Verket. Vår kontakt Anders hade bokat upp guiden Lars-Åke lyckades som verkligen överträffa våra förväntningar dels med sin guidning, dels med hur man exponerat Verket, dess historia och konsten man ställer ut parallellt. Många kommenterade hans prestation mycket positivt under eftermiddagen. Verket är värt ett besök för de som inte varit där!

Efter en fika var det dags att bese Avesta marknad. Det var full kommers med alla knallar, deras stånd och det mobila tivolit som var uppställt. Vi tittade runt, handlade och provade på lite olika maträtter.

Några sköna timmar i eftermiddagssolen gjorde gott inför middagen då grillarna återigen kom fram. Likaså ställdes långbordet upp och snart satt vi alla och åt en god middag i god gemenskap och med en härlig stämning och några bra historier. Det kom en kort regnskur och då är det bra med bilar med stora markiser, då vi denna gång valde att inte ha någon middagslokal. Nåväl, regnet upphörde ganska snart och då kunde vi flytta tillbaka borden ut i det fria.

Strax före kl 01 firade Avesta med fyrverkerier som både dundrade mellan husen och lyste upp himlen. Det var en upplevelse det.

Söndagsmorgonen blev sovmorgonens morgon. Vi kom ut ur bilarna på förmiddagen och fikade tillsammans innan det var dags att ta farväl.

Några åkte förbi 56:ans café i Krylbo och beundrade 50-talsnostalgin innan det var dags att åka. Vi har skäl att återvända till Avesta och fika på 56:an, för det missade vi. Det fina med caféet är att de har en ställplats också.

Bertil, Åsa och Filip, ett STORT TACK för en väl genomförd träff. Vi ser fram emot nästa träff ni anordnar. Ni gör det alltid så lyckat.

 

Bakom tangenterna

Lasse