Grytnäs som blev Norberg 24 - 26/8 2012
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.
 
 Det var tänkt att vi skulle ha haft en tredje träff i Grytnäs, vi har ju varit där två år i rad. Men bara en dryg vecka innan träffen skulle bli av ställde man in Medeltidsdagarna i Grytnäs. Då gällde det att snabbt planera om och då föll valet på Norberg. Vi har varit där tidigare, men det är ju några år sedan, så varför inte återvända, Norberg är så trevligt.

Vi träffades vid Lapphyttan där kommunen tyckte det skulle vara lämpligt för oss att parkera i helgen. Detta var tredje helgen i rad vi körde träff och då blev vi bara sex bilar med Bertil och Åsa som fixade träffen. Vi blev varmt mottagna med fika på fredagskvällen. Vädret tillät oss också att sitta ute denna sensommarhelg. Det dukades långbord till middagen och vi hade en trevlig och skön kväll.

Lördagsmorgonen bjöd på fint väder och vi hade en avkopplande förmiddag att bara umgås. Vid lunchtid tog vi en promenad till Elsa Anderssons Konditori, en riktig pärla i Norberg. Priserna är också sådana att man inte blir rånad när man skall handla och det känns mycket roligare då. Efter fikastunden med räkmackor och flertalet bakverk tog vi en titt på flera loppisar, hantverk och gallerier. Norbergs stadskärna är mycket genuin och trevlig.

Sedan var det dags att bese Nya Lapphyttan, en rekonstruktion av 1110-talets malmhantering. Museerna bredvid med verkstaden, macken och vagnarna var också öppna. Stämningen förhöjdes när ett femtiotal Indianamotorcyklar träffades och besåg museerna.

Därefter var det dags för gemenskap med diverse olika drycker och en skön eftermiddagssol. Timmarna gick och grillarna kom fram. Denna kväll tillbringades också ute till framåt midnatt när de sista gick och la sig.

Natten mot söndagen smattrade regnet mot taket. Vi vaknade på söndagsmorgonen av en hackspett som var i färd med att bygga bo i ett av träden. Regnet upphörde och vi kunde umgås någon timme innan det var dags att åka hem.

Ett stort och varmt tack till Åsa och Bertil som ordnade denna träff med den snabba omplanering som behövdes när Grytnäs ställdes in.

 

Lasse