Kräftskiva i Mellösa hos Lisa och Hans
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.

 
  
Idén till kräftskivan kom på Nävekvarnsträffen i försomras. Vi har ju varit hos Lisa och Hans tidigare och nu blev det dags igen. Har man en gård i Mellösa ryms det husbilar och det bjuder Lisa och Hans på.

Vi samlades på fredagskvällen. Lisa hade handlat ostar på Jürss mejeri, ett litet lokalt mejeri i Flen som säljer lite exklusivare ostar. Kan varmt rekommenderas. Vi åt och njöt med olika goda viner till. Lite senare på kvällen togs det fram eldställningar och vi samlades runt brasan i den ljumma kvällen.

Lördagsmorgonen bjöd på strålande väder, det var frukost utomhus som gällde. Därefter var det fria aktiviteter. Några tog en cykeltur, andra en promenad, och en del var kvar vid bilarna och resonerade om sommarens olika resor och upplevelser därifrån. En grupp åkte till Hälleforsnäs och besökte outleten samt gjuterimuséet. Efter lunch var det ett gäng som gick ner till hembygdsgården och lyssnade på musik i trädgården. Det kändes som hundra år tillbaka när man som på den tiden som fint folk, satt och lyssnade till levande musik. Det var bara fel kläder på oss, stämningen måste annars varit densamma.

Kvällen kom och kräftorna togs fram. Nubbevisor och historier varvades mellan tuggorna och skalandet. Stämningen var som vanligt i topp. Efter middagen ordnade Bernt en tipspromenad. Första pris var en Ålandsresa . Därefter blev det spikartävling. Det gällde att träffa alla spikarna och förhoppningsvis få dem att sjunka ner en bit i plankan utan att de kröktes. Det var lite trickigt, några lyckades, andra inte.

Brasan tändes även denna kväll och vi samlades runt elden för att andas i den ljumma kvällen. När det var sängdags öppnade sig himlen och på morgonen konstaterade vi 9 mm regn.

Söndagsmorgonen var härligt varm, frukosten avnjöts ute. Vi pratade en hel del innan det var dags för avfärd. Ett mindre antal bilar åkte till Hälleforsnäs då vi fått höra om outleten och de fynd de andra gjort där på lördagen. Efter detta blev det också en fika på hemvägen, i vägkanten.

Än en gång en mycket lyckad träff. Jag vill framföra mitt och allas varma tack till Lisa och Hans, dels för initiativet, dels för hela träffen. Kanske kan det bli tradition?

 

Ett stort tack, Lisa och Hans

 

Lasse