Nävekvarnsträffen i maj 2012
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.
 
 
Att planera en träff är både roligt och spännande. Man skall kontakta markägare, lämplig guide, träfflokal och kanske någon restaurang. Vi hade tänkt stå på Nävekvarns camping. Men vid träfftidpunkten så var det precis i skarven mellan tidigare och ny campingarrendator. Vi fick nyttja grusplanen som parkering med kommunens goda minne och det gick lika bra.

Nävekvarn är verkligen en pärla vid Bråviken. Denna helg bjöd också de högre makterna på ett underbart väder.

Anmälningarna strömmade till in i det sista. Är det inte begränsat platsantal så kan vi ta med alla. Den sista anmälan kom spontant på plats då Lasse och Irene dök upp och undrade vilken samling vi var. Eftersom vi inte kräver någon form av medlemskap så var det bara att hänga på. Det är alltid roligt med nya deltagare. Välkomna tillbaka på fler träffar.

Annars är alla återkommande deltagare. Efter vintern är det extra roligt att ses igen. Hur har vintern varit, vilka är sommarplanerna. Åh, har du bytt bil, vad roligt. Jasså, säger du att vi skall åka den vackra vägen på väg till Frankrike. Samtalsämnena varierar och inspirerar. Det är umgänget som gör träffen.

Vi hade som vanligt en förträfflig guide. Leif kunde verkligen sin historia. Vi kommer aldrig att glömma att ryssarna brände ner så gott som hela Nävekvarn 28 juli 1719. För att klara återuppbyggnaden fick de som deltog åtta års skattefrihet. Undrar hur många år det skulle ha tagit med 59 % marginalskatt. Kanske inte varit klart ännu?

Som vanligt har bruket spelat huvudrollen i samhället med sin verksamhet. Man har kunna spåra dateringar från 1308. Mer än 700 år. Undrar om Google kommer att leva lika länge…?

Det är deltagarna som gör träffen. Nisse som hade gitarren med bjöd på underhållning med sång. Vad är bättre än en vacker svensk visa i den svenska ljumma sommarnatten? Björn och Laila ordnade med brasan i sin markjärnställning. Lasse bidrog med några historier. Christer höll ett kort tacktal. Och alla bidrog med ett glatt humör och ett öppet sinne.

Lotta från Kil överraskade alla med sina hantverk. Fascinerade med nålbindning, en tusenårig teknik. Flera av oss handlade av hennes produkter. Hon lovade att utöka sortimentet till nästa träff.

Fredagskvällen var verkligen skön. Lördagskvällen blev däremot lite blåsigare så gick vi i säng något tidigare. Söndagen var återigen solig och varm. Det känns hårt att åka hem till vardagen igen, men det kommer ju nya träffar. Jag brukar säga, det bästa med måndagsmorgonen är att då har nedräkningen börjat till nästa helg.

Välkoma på nya träffar.

Lasse