Slott och bilar i Mälardalen 15-17/5
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.
 
  
Vi träffades på parkeringen vid Mälsåkers slott. Parkeringens storlek satte begränsningen för antalet bilar. En härlig och solig fredagskväll bjöd på sitt bästa. Vi åt middag tillsammans samtidigt som de sista bilarna ankom. Vi umgicks och hade trevligt tills solen gått ner och temperaturen sjönk. En god natts sömn i husbilen och sedan en härlig lördagsmorgon med frukost i ute i solen.

Vi gick bort till slottet och fick en mycket intressant och bra guidning av Lena som verkligen kunde sin sak. Hela slottet blev levande med hennes beskrivning. Därefter åt vi lunch och begav oss sedan västerut mot Pålsboda där vi ställde upp bilarna utanför Holmgrens Volkswagenmuseum. Ytterligare några bilar tillkom till Pålsboda som inte fick plats vid slottets parkering. Vi fikade tillsammans och gick sedan en tipspromenad. Lotta och Gösta lyckades med konststycket att pricka alla tio frågorna rätt utan tvekan på någon. Bra gjort.

Eftermiddagen gick över i kväll och grillarna kom fram. Middagen avnjöts utanför museet i kvällssolen. Trevligt umgänge, god mat, goda viner och en och annan historia gjorde kvällen minnesvärd. Freddy och John hade flyguppvisning med sina modellplan och Henry bidrog med sommarljuva dragspelstoner. När solen dalat kom temperaturen till den nivå att inomhusmiljön i bilarna kändes bäst.

Söndagsmorgonen var lika fin som lördagsmorgonen. Nu började det dyka upp gamla Folkvagnar på planen utanför oss. Volkswagenhistoriska klubben hade sitt årliga engagemang precis den dag vi var där på besök. Jättetrevligt. Massor med folkor, försäljning av folkadelar och tillbehör, folkarelaterade prylar och mat och dryck såldes.

Vi gick in på Holmgrens Volkswagenmuseum. Det är verkligen ett sammanträffande att Sveriges första privatägda Volkswagen ägdes av en man vid namn Holmgren samtidigt som Sveriges största Volkswagenmuseum ägs av Bengt med samma efternamn, Holmgren. Bengt guidade oss runt bland sina klenoder och gav oss med stor inlevelse sin version av att driva ett privatägt museum samt en personlig historia runt varje bil. Tänk att det på museet finns en Folkabubbla varje årsmodell de tillverkades i Tyskland, från 1948 till 1975. Dessutom finns det ytterligare varianter och bilmodeller, sammanlagt 65 av Bengts totala 80 Volkswagenbilar.

Efter museibesöket strosade vi runt på marknaden utanför och avnjöt både fika och lunch. Det är alltid tråkigt att behöva bryta upp från en trevlig träff, men någon gång tar allt slut. Vi tog avsked och styrde hemåt. Nu ser vi redan fram emot nästa träff.

Ett stort tack till våra guider Lena och Bengt som gjorde visningarna till något alldeles extra.

Lasse