Husbilsträffen i Forsmark augusti 2008
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.
 
 
 Klockan var omkring åtta när vi körde in på träffområdet i Forsmark, vid kärnkraftverket. Stämningen var redan i topp runt flera husbilar. Tänk om man hade kunnat komma ifrån jobbet lite tidigare. Men köer och mycket trafik samt en sen arbetsdag gjorde att vi blev sena.

Nåväl, grillen kom fram snabbt och snart såg vickningskorvarna välgrillade ut. De slank ner med en kall öl. Sen var det dags att gå runt och hälsa på alla, både gamla bekanta och många nya som besökte Husbilsträffen första gången. Jätteroligt med nya bekantskaper. Vi var 26 husbilar, över 50 personer. Runt midnatt var det dags att känna på lakanen eftersom himlen bjöd på en del nederbörd.

Lördagsmorgonen infann sig. Det såg lite ostadigt ut på himlen, men vädret blev bättre för varje timme för att sedan ge oss en toppenkväll. En promenad ut på en av pirarna utefter kylvattenkanalen gav lite motion. Härifrån såg kraftverksbyggnaderna verkligen majestätiska ut. Tillbaka till träffplatsen. Nu var det samling för den guidade bussrundturen.

Vi åkte med bussen och vår suveräna guide Sofia, först till bruket där vi fick höra historien om själva bruket och många av de människor som skapat detta och arbetat där. Därefter fortsatte vi till kraftverksområdet och sedan bort till bergrumsförvaret långt under havsytan. Sofia kunde verkligen sin sak och gav alla en mycket intressant bild av förvaringen. Väl uppe på ytan igen åkte vi runt biotestsjön och såg både havsörn och skarv. Vi såg också mycket havtornsväxter och fick chansen att provsmaka ett bär.

Efter avslutad rundtur tog vi en fika och sedan var det dags för en tipspromenad. Vinnaren denna gång var en kvinna, tillika lärarinna och en sådan skall ju vara påläst …… eller var det tur också?

När man såg att grillarna började komma fram insåg man att det var dags för middag. Borden dukades upp, denna gång valde man fyrkantsittning i stället för ett långt långbord. På så sätt kom vi lite närmare varandra. Stämningen kom snart i topp med god mat, vin och trevliga människor. Som efterrätt serverades ett antal historier och skratten var många. Solnedgången var vacker, men eftersom vi kommit in i mitten på augusti dalar solen alldeles för tidigt. Ett tappert gäng satt dock kvar trots att temperaturen smög ner till en riktig klä-på-sig-ordentligt-nivå. Några valde den sköna värmen i bilarna. Tjo och tjim hördes från många håll. Natten smög sig på och till slut lade sig tystnaden.

SMHI hade prognostiserat regn på söndagen och denna gång hade de rätt. De flesta tog ett tidigt avsked och vid elvatiden hade området nästan tömts. Man ser redan fram emot nästa träff, när den nu blir? Än kan man ju åka många helger till innan det är dags att ställa in bilen för vintern.

Ett stort tack framförs till Bertil och Åsa som anordnade träffen. Ett stort tack framförs också till Vattenfall som dels gav oss möjligheten att stå på kraftverksområdet, dels gav oss en trevlig och informativ guidad rundtur med buss.