HUSBILSTRÄFFEN
                
 
 
Upplandsträffen
 
 
Alundaträffen i augusti 2006
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.
 
 
 

Efter sommarens Moselresa var det dags för träff i Alunda nordost om Uppsala. Det kändes bra att efter första arbetsveckan ta ut husbilen igen och åka och träffa gamla som nya hus-bilister. Vid 19-tiden rullade vi in på grusplanen och kunde konstatera att vi var de näst sista som kom denna kväll. Ett femtontal fordon var på plats. Så fort vi parkerat och steg ur bilen kände vi att stämningen var på topp. Bertil och Åsa tog emot oss på sitt vanliga mycket välkomnande sätt. Vi tog ut våra campingmöbler och ordnade långbord. Några grillade och åt middag, andra fikade. Diskussionerna och reseberättelserna var många. När mörkret föll drog vi oss till våra bilar för att känna lakanens lena smekande av kroppen in i drömmarnas värld.

Lördagsmorgonen bjöd på fint väder. Efter att ha sovit ut och ätit frukost var det dags att gå ner till de centrala delarna av Alunda för att titta på Oland Visar. Oland är det gamla sockennamnet på trakten. Vi började med att titta på SR:s direktsändning av Melodikrysset. Sen gick vi runt och tittade på alla hantverkare som ställde ut, alla företag som sålde sina produkter och loppisvarianterna på både det ena och det andra. Även några av de lokala handlarna fick ett besök som resulterade i omsättningsökning för dem. Alunda visade sin riktigt gemytliga sida. På grusplanen bredvid oss var det utställning av traktens lokala amerikanare och tävling om snyggaste bil.

Vi var några som under eftermiddagen besökte Modelljärnvägens Hus. En imponerade anläggning som dock inte var klar ännu. 13 olika tåg åkte runt samtidigt i ett antal etage. Möjlighet fanns för åskådarna att själva köra var sitt tåg, oavsett ålder. Framförallt de yngre lokförarna trängdes runt reglagen.

Väl tillbaka till husbilarna så var det fikadags med bullar. Sen tog vi oss ett dopp i bassängen bredvid vår grusplan. Därefter var det dags för en pilsner och att förbereda middagen. Variationerna är som vanligt många, allt från grillat till kräftor. Strax innan middagen dök det sista ekipaget upp. Henry och Gunilla kom i sin nyinköpta husbil de fått ett par dagar innan träffen.

På marknaden hade många köpt elektriska flugsmällor. Den nya hobbyn blev givetvis att grilla alla getingar som trots tillsägelser om att försvinna envist skulle göra oss sällskap. Vi efterlämnar ett slagfält av döda getingar.

Middagsstämningen med sitt långbord var på topp, det spelades, sjöngs och drogs några historier. Kan man ha det bättre i goda vänners lag? Frampå nattkröken lockade lakanen igen och långbordet tömdes.

Söndagsmorgonen kändes frisk och skön med frukost ute. Vi gick runt och pratade och resonerade om kommande sommars aktiviteter. Idéerna var många, nu gäller det att göra något av dem. Vi skildes frampå dagen när alla åkte åt var sitt håll.

Tack Bertil och Åsa för en trevlig träff.