HUSBILSTRÄFFEN
                
 
 
Falun maj 2006
Vill ni se bilder från denna träff så kan ni klicka här.
 
 
 

Tiden hade kommit när husbilen tagits ut ur sitt vinteride. Tvättad och rengjort efter dammet som lagt sig under vintermånaderna och nyservad så styrde vi mot Falun. Färden gick genom ett landskap med skir grönska, öppna landskap och en massa nya hastighetskameror som hjälper oss att hålla hastigheten. Tyvärr var inte vädrets makter på vår sida, det regnade och skulle göra så nästan hela helgen.

Vi anlände till Falun där våra träffarrangörer Sören och Margareta tog emot oss med fika. Det var en trevlig känsla att träffas igen. 16 bilar kom till denna träff och vi parkerade centralt nära gruvan. Fredagskvällen ägnades åt att umgås. Vi satt ute under markiserna för att slippa bli blöta av regnet.

Lördagsmorgonen infann sig och himlen var lika onådig mot oss. Det var tur att regnet varierade så att det inte hällde ner hela tiden. Mitt på dan tog vi oss ner till Falu centrum där ett par duktiga guider väntade på oss. Vi gjorde en stadsvandring och fick lära oss Falu historia och många roliga händelser. Falun var ju en gång Sveriges andra stad. Stan var uppdelad i den gruvliga sidan och den ljuvliga sidan. Detta lever kvar än idag. Vi tittade bl a på den oerhört vackra Christinekyrkan, beskådade Engelbrektstatyn vandrade i Selma Lagerlöfs fotspår och många andra kulturella sevärdheter. Våra guider bjöd även på fika.

Vi avslutade vandringen uppe vid gruvan där vi tittade runt både ovan mark och under jord för de som ville slippa regnet en stund.

På den sena eftermiddagen tog några sig en tupplur och några fikade. Sen var det dags att ta ut grillarna för det var faktiskt uppehåll i regnandet. Vi åt middag tillsammans och som vanligt var stämningen i topp med god mat och dryck, trevligt sällskap och en del historier. Ett gott skratt förlänger livet. När det var dags att lägga sig öppnade sig himlen igen och vi somnade till regnsmattret på husbilstaket.

Söndagen var hemresans dag. Regnet uteblev så vi kunde umgås på förmiddagen innan vi åkte utan att vätan gjorde sig påmind. Framemot lunchtid var det dags för avfärd.

Ett mycket stort tack till Sören och Margareta för en väl genomförd träff med trevliga kulturella inslag.