Man kan ha allt med sig när man åker husbil ...
 
 
 
Våra tips
 
 

  I Sverige finns ett antal husbilsklubbar, både märkesklubbar och allmänna klubbar. På allmän begäran ger vi ett länktips till Motor Home Club of Sweden www.mhcs.nu .


En av våra deltagare tipsar om värmetäcken till rutorna i frontdelen på husbilar. Länk till leverantören i Finland, svensk text finns. www.mhuhtalo.fi

Sälja eller köpa husbil? Titta på www.webcar2000.com som är en marknadsplats och portal för bland annat husbilar med gratis husbilsannonser, husbilstester, campingplatser med recensioner, länkar, husbilsforum m.m.

 
 

 

Väga husbilen, vågstationer

Flera av våra deltagare tipsar om vågstationer där man kan väga husbilen kostnadsfritt.

Sala
Utanför Sala på nya förbifarten, om man kommer norrifrån, på höger sida finns en parkeringsplats med tillåten parkering högst en timme, finns en våg.

Nyköping
Bredvid E4, avfart 132, på Västerleden efter Mc Donald´s mellan 1:a och 2:a cirkulationsplatsen i östlig riktning, innan avfarten mot Oxelösund

E4 mellan Uppsala och Gävle i norrgående riktning
På rastplatsen Tre Ängar finns en våg. 

Tyskland inför kontinuerligt miljözoner i sina städer. Man har börjat med de största städerna där partikelhalten och luftföroreningarna är som högst. Varje bil som kör inom en miljözon måste då ha en dekal i vindrutan som visar om bilen har rätt att köra i zonen. Fyra varianter finns, grön, gul och röd dekal samt ingen dekal. Av tabellen nedan framgår vad som gäller. Dekalerna köps billigast i någon TÛV-station i Tyskland, kostnad 5 euro. Ha med bilens reg.bevis vid inköpet. Möjlighet att beställa på nätet finns också, men då är priset 3-400 SEK.
En TÜV-station några mil söder om Puttgarden, som skriver ut miljödekaler, ligger i Oldenburg in Holstein, postnr 23758, adress Am Vossberg 9. Dekalerna heter på tyska Umweltsplakette. Öppettider de flesta dagar mellan 8 och 17. Se även länk www.tuev-nord.de.


Fler tips kommer!

 
 


SEMESTER


Undvik att semestra på detta sätt. Åk husbil och koppla av.