Med Husbilsträffen till Åland 10-11 mars

 
 
 


Vi träffades i Birkaterminalen på lördagskvällen. Tolv förväntansfulla kryssningsresenärer. Det blev dags för ombordstigning och vi intog våra hytter på plan 9 med en fin utsikt. Kort därefter intog vi middagsborden. Då vi inte kunde sitta vid ett bord utan två delade vi upp oss i ett herr-och ett damgäng. Maten i form av buffé var god och öl och vin flödade fritt ur kranarna. Möjligtvis hade man kunnat förvänta sig lite bättre kvalitet på vinet. Vi hade jätteroligt med berättelser från dråpliga situationer varvat med en och annan ny historia.

Efter middagen njöt vi av båtens atmosfär. Vi samlades i en hytt för en kort förfriskning innan vi begav oss mot dansgolv och nattclub. Några passade på att röra sig rytmiskt till musiken (några kallar rörelserna dans), andra njöt av vad baren kunde erbjuda. Citatet ”dans är bara till för de som inte har råd att stå i baren” nyttjades av de som avstod från dansen.

Timmarna gick och stämningen var hög. Efter midnatt började avtrappningen med riktning mot respektive hytt. Båten la till i Mariehamn och nattens lugn smög sig på vartefter, tills alla kommit i säng.

Söndagsmorgonen infann sig med ett strålande väder. Känslan i de översta kroppsregionerna var väl inte riktigt lika strålande, men snart var alla samlade vid frukostbordet. Därefter var det dags för rundvandring både inne och ute i den varma vårsolen. Vi närmade oss den svenska skärgården som avnjöts visuellt.

Vi hade bokat ett konferensrum där vi samlades och började diskutera sommarens planer och resan till Tyskland. Vi kan fortfarande inte bestämma exakt när vi skall åka då arbetsgivarnas semesterplanering inte är klar. Men vi pratade mycket om vart vi skall åka. Idéerna med besök i Hameln och Rinteln, Goslar och Wernigerode gick hem. Därefter bär det av mot Spreewald och sedan Berlin. Alla fick i uppdrag att kolla in vad vi kan titta på. Kan Hannover bjuda på några bra husbilsförsäljare? Kan Wolfsburg erbjuda några intressanta besök för biltillverkningen där? Vi hade många uppslag och det skall man ju ha inför sin semesterresa.

Nu ser vi fram emot när det blir varmare så vi kan ta ut husbilarna och börja åka. Vi gled in i Stockholm och angjorde Stadsgårdens välbekanta kaj. Därefter kom avskedets stund. Jag tänker på tyskarnas Auf Widersehen, På Återseende, det är mycket bättre än adjö eller hej då.

På återseende

Lasse